Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
F1 NEWS   F1 KESKUSTELU   F1 VEIKKAUS   KIMIN SIVUJA   LINKIT   VIDEOT F1UUTISET

   

Nico  Rosberg

Nico Rosbergin kotisivut  
Nico Rosbergin fanisivut 

 

  • Nico Rosberg (s. 27. kesäkuuta 1985, Wiesbaden, Hessen, Saksa) on saksalais-suomalainen kilpa-ajaja, joka asuu Monacossa. Hänen isänsä on vuoden 1982 F1-maailmanmestari Keijo "Keke" Rosberg. Rosbergilla on kaksoiskansalaisuus, koska hänellä on sekä Saksan että Suomen passit. Hän puhuu saksaa, ranskaa, italiaa ja englantia, ei kuitenkaan suomea.
  • Nico Rosberg aloitti kilpa-autoilun 11-vuotiaana kartingilla vuonna 1996. Hän siirtyi Saksan Formula BMW -sarjaan vuonna 2002 ja voitti mestaruuden ottaen kauden aikana yhdeksän osakilpailuvoittoa. Ura jatkui Team Rosbergin tallissa Euroopan Formula 3 -sarjassa, jossa hän oli kahdeksas vuonna 2003 ja neljäs vuonna 2004.
  • Vuonna 2005 Rosberg voitti GP2-sarjan mestaruuden ART Grand Prix -tallissa. Marraskuussa 2005 ilmoitettiin Rosbergin tehneen sopimuksen Formula 1 -sarjan Williams-tallin kanssa kilpakuljettajan paikasta kaudelle 2006. F1-sarjassa Rosberg on ajanut saksalaisella kilpailulisenssillä eli edustaa Saksaa.
  • F1-kausi 2006
  • Kauden 2006 avauskilpailussa Bahrainissa ja uransa ensimmäisessä F1-kilpailussa Rosberg ajoi heti pisteille sijoituttuaan seitsemänneksi. Hän on historian kolmanneksi nuorin pisteille yltänyt kuljettaja. Rosberg otti myös kilpailun nopeimman kierroksen nimiinsä historian nuorimpana kuljettajana.
  • Seuraavan kerran Nico selviytyi pisteille kauden viidennessä osakilpailussa Nürburgringilla ollen kisan seitsemäs. Loppukauden aikana pisteitä ei kertynyt lisää, sillä auto osoittautui epäluotettavaksi ja isommat tallit pystyivät myös kehittämään autojensa nopeutta kauden mittaan enemmän kuin yksityistalli Williams.
  • F1-kausi 2007
  • Kaudelle 2007 Rosberg sai tallikaverikseen Williamsin edellisen kauden testikuljettajan, itävaltalaisen Alexander Wurzin. Nico ajoi kaudella tasaisen varmasti ja osoitti monesti olevansa huomattavasti tallitoveriaan nopeampi. Wurz oli kuitenkin pitkään edellä pisteissä sijoituttuaan hyvin erikoisissa Kanadan ja Euroopan GP:ssa. Belgian GP:n kuudennella sijallaan Nico nousi kuljettajien MM-sarjassa ja Wurzin ohi yhdeksänneksi. Uran toistaiseksi paras kisasijoitus – neljäs – tuli kauden päättäneessä Brasilian GP:ssa.
  • Kauden aikana Rosbergia pyydettiin toistamiseen F1-sarjan ajajayhdistyksen (GPDA) johtoon. Nico kuitenkin kieltäytyi tehtävästä, mutta sanoi että asia voisi olla ajankohtaisempi muutaman vuoden päästä. Kauden jälkeen Rosberg teki uuden parannetun sopimuksen Williams-tallin kanssa. Kuljettajasopimusta olisi ollut vielä jäljellä kaudelle 2008, mutta uudella sopimuksella pituutta jatkettiin kauden 2009 loppuun. Samalla kaksi vuotta sitten tehdyn sopimuksen ehtoja parannettiin merkittävästi

Lähde: Wikipedia

©2019 Formula 1,The flying finns,Suomalaiset F1 kuljettajat - suntuubi.com